VVS Rørlegger Bergen og Åsane | Bergen - Rørleggerbedrift | Logo

Vannbåren varme

Vannbåren varme er et oppvarmingssystem som bruker oppvarmet vann og sender det rundt i boligen via rør i radiatorer, gulv eller viftekonvektorer. Temperaturen styres ved hjelp av tradisjonelle romtermostater eller et smart varmestyringssystem. På denne måten kan du enkelt justere temperaturen til hvert rom.
Scroll
Vannbåren varme er et oppvarmingssystem som bruker oppvarmet vann og sender det rundt i boligen via rør i radiatorer, gulv eller viftekonvektorer. Temperaturen styres ved hjelp av tradisjonelle romtermostater eller et smart varmestyringssystem. På denne måten kan du enkelt justere temperaturen til hvert rom.
Systemet kan benyttes i alle typer boliger, inkludert leiligheter, hus, hytter og næringsbygg. Det kan installeres ved rehabilitering eller nyoppføring av boliger. Levetiden på vannbåren varme kan variere, men vanligvis har rørsystemer og radiatorer en forventet levetid på 30-50 år. Når det gjelder varmepumper er den normale levetiden på 20 år pluss/minus (10 år på luftvann og 20 år på væske-vann).

Hvorfor velge vannbåren varme?

Det er mange fordeler med å benytte vannbåren varme – det medfører ikke bare økt komfort, men du vil også redusere både kostnader og miljøpåvirkning.

Optimal komfort til en billigere penge

Vannbåren varme sikrer en jevn varmefordeling i hele boligen og en behagelig gulvtemperatur. Med varme føtter vil også resten av kroppen holde seg varm, noe som gjør at du kan senke temperaturen uten å fryse. Du kan altså nyte et lunt og behagelig inneklima til lave kostnader. Både enkelt og smart!

Godt for miljøet og lommeboken

Vannbåren varme er bærekraftig, da systemet driftes av varmekilder som sol-, sjø-, luft eller jordvarme. Disse fornybare energikildene gir effektiv oppvarming av boligen din og reduserer behovet for fossile brensler. Dette bidrar ikke bare til redusert miljøpåvirkning, men du vil også spare penger ved å opprettholde et lavere energiforbruk.

Fleksibelt

Med vannbåren varme kan du velge energikilde for oppvarmingen, som for eksempel solfanger, varmepumper eller elektrisitet. Dette gjør det enkelt å tilpasse eller endre systemet etter hva som er mest lønnsomt for deg.Vannbåren varme kan også kombineres med andre fornybare energikilder. Dersom du for eksempel skal pusse opp et rom med fliser, kan det være lurt å installere gulvvarme for å fjerne kuldefølelsen fra gulvet. Vannbåren gulvvarme kan enkelt kobles til det eksisterende systemet.

Allergivennlig

Vannbåren varme er et skånsomt system for allergikere, da det forhindrer luftstrømmer og virvler som kan spre støvpartikler i luften.

Økt energisparing med VB

Du kan oppnå god energisparing med varmepumpen din dersom du velger vannbåren gulvvarme. Ved å distribuere varmen gjennom gulvssystemet, trenger du kun moderat temperatur på vannet siden varmen blir jevnt fordelt over en stor overflate.

Vi hjelper deg

Trenger du hjelp til å installere nytt varmesystem eller oppgradere eksisterende? Vi har langerfaring med installasjon av vannbårne varmeanlegg og er behjelpelig med tjenester som:
  • Installasjon
  • Kartlegging og prosjektering
  • Rens
  • Service
  • Ombygging
  • Rådgiving
Kontakt oss for en hyggelig samtale eller få et uforpliktende pristilbud.

Rørlegger i Bergen
vest rørleggerservice as

En rørlegger du kan
stole på

kontakt oss